Tetor 13, 2021 13:21 Europe/Tirane
  • Amir Abdulahian: Irani dhe Republika e Azerbajxhanit duhet të parandalojnë keqkuptimet në marrëdhënie

Në një bisedë telefonike me homologun e tij Azerbajxhan të martën në mbrëmje, Ministri i Jashtëm i Republikës Islamike të Iranit deklaroi se të dy vendet duhet të parandalojnë keqkuptimet në marrëdhëniet bilaterale dhe se është e përshtatshme që ata të vazhdojnë marrëdhëniet e tyre në drejtimin e duhur dhe në rritje.

Sipas IRNA, "Hossein Amir-Abdulahian" në një bisedë telefonike me Jeyhun Bayramov, duke theksuar nevojën për respekt dhe pavarësi reciproke, sovranitet dhe integritet territorial të vendeve, shtoi se Teherani dhe Baku kanë marrëdhënie të vjetra. Duke iu referuar thellësisë së marrëdhënieve midis dy kombeve dhe dy vendeve, Ministri i Jashtëm i Republikës Islamike të Iranit tha se Teherani dhe Bakuja nuk duhet t'u japin armiqve mundësinë për të prishur marrëdhëniet midis dy vendeve dhe shqetësimet duhet të zgjidhen përmes dialogut dhe bashkëpunimit. Amir Abdulahian gjithashtu vuri në dukje se Teherani pret që problemi i tranzitit të kamionëve të zgjidhet. Në këtë bisedë telefonike, Ministri i Jashtëm i Republikës së Azerbajxhanit i quajti marrëdhëniet e vendit të tij me Republikën Islamike të Iranit miqësore dhe tha: "Marrëdhëniet me vendet mike janë një përparësi për Republikën e Azerbajxhanit"."Jeyhun Bayramov" më tej theksoi zgjidhjen e problemeve përmes dialogut dhe në një atmosferë të qetë dhe të sinqertë dhe sugjeroi që zyrtarët doganorë të të dy vendeve të bisedojnë për të zgjidhur problemet e transitit të mallrave iraniane. Ministri i Jashtëm i Republikës së Azerbajxhanit gjithashtu theksoi ndjekjen e çështjes së lirimit të dy shoferëve iranianë të kamionëve. Në këtë bisedë telefonike, ministrat e jashtëm të të dy vendeve ftuan njëri -tjetrin të vizitojnë Teheranin dhe Baku./ParsToday