Qershor 07, 2023 08:45 Europe/Tirane
  •  IRGC ka fituar njohuri për të diversifikuar sistemet ushtarake në fusha të ndryshme

Komandanti i Përgjithshëm i Korpusit të Gardës së Revolucionit Islamik të Iranit (IRGC) ka lavdëruar përparimin e jashtëzakonshëm të vendit në industrinë e raketave mbrojtëse, duke thënë se forca elitare ka fituar njohuritë për të diversifikuar sistemet ushtarake në sektorë të ndryshëm.

Gjeneralmajor Hossein Salami i bëri komentet të martën në margjinat e ceremonisë së zbulimit të raketës hipersonike “Fattah” të prodhuar nga Forcat Ajrore të IRGC-së. Salami nënvizoi se hapat dhe përparimet e Iranit në sektorin e mbrojtjes, duke përfshirë industrinë e raketave dhe dronëve, janë bërë me përdorimin e teknologjisë së avancuar si inteligjenca artificiale dhe aftësitë teknike në prodhimin e komponentëve të ndjeshëm dhe të teknologjisë së lartë. “Ne kemi përvetësuar njohuritë dhe teknologjinë e diversifikimit të llojeve të ndryshme të sistemeve  në sektorë të ndryshëm, duke përfshirë raketën Fattah, e cila është një raketë e manovrueshme hipersonike që mund të ndryshojë lehtësisht planin e saj të lëvizjes në hapësirë dhe të kalojë nëpër sistemet antiraketore”, tha shefi i IRGC-së. “Një teknologji e tillë është shumë e përditësuar dhe e avancuar dhe e panjohur për botën moderne dhe për shumicën e vendeve”, por ekspertët e angazhuar të vendit tonë e kanë arritur atë”, shtoi Gjeneralmajor Hussein Salami.