Qershor 08, 2023 09:55 Europe/Tirane
  •  Xhihadi Islamik: Rezistenca do të vazhdojë deri në fund të pushtimit të Palestinës

Zëdhënësi i lëvizjes Xhihadi Islamik i Palestinez deklaroi: "Takimi dhe dialogu midis liderëve të rezistencës palestineze ishte konstruktiv dhe pozitiv".

Zijad Al-Nakhale, sekretari i përgjithshëm i lëvizjes Xhihadi Islamik i Palestinës dhe Ismail Hanije, shefi i zyrës politike të Lëvizjes së Rezistencës Islamike të Palestinës (Hamas), u takuan së fundmi në Kajro, kryeqytetin e Egjiptit. Në këtë takim, Ismail Hanije vlerësoi rezistencën e Xhihadit Islamik të Palestinës në luftën pesëditore të regjimit sionist me Rripin e Gazës dhe e quajti atë krenari për popullin e Palestinë".

Tareq Salami, zëdhënësi i lëvizjes  Xhihadi Islamik i Palestinës, në një intervistë ekskluzive me agjencinë e lajmeve Iran Press, deklaroi: "Takimi midis liderëve të lëvizjes Xhihadit Islamik të Palestinës dhe lëvizjes Hamas ishte i rëndësishëm dhe të dyja palët theksuan qëndrimin e prerë të dy lëvizjeve për t'u përballur me regjimin kriminel sionist".

Tareq Salami shtoi: “Gjatë takimit mes Al-Nakhaleh dhe Hanije, u shkëmbyen mendime për çështje të ndryshme, duke përfshirë vazhdimin e sulmeve të organizuara terroriste dhe krimet e regjimit izraelit kundër popullit palestinez, ndërtimin e kolonive sioniste, vazhdimin e agresionit ndaj Xhamisë Al-Aksa dhe bllokadën e hekurt ndaj Rripit të Gazës”.

Zëdhënësi i lëvizjes Xhihadi Islamik i Palestinës theksoi: "Në takimin e liderëve të lëvizjes Xhihadi Islamik i Palestinës dhe lëvizjes Hamas, u theksua konsolidimi i marrëdhënieve mes dy lëvizjeve dhe forcimi i rezistencës palestineze duke marrë parasysh krimet e përditshme të forcave pushtuese sioniste kundër palestinezëve".

Tareq Salami deklaroi: "Udhëheqësit e lëvizjes së Xhihadit Islamik dhe lëvizjes Hamas të Palestinës theksuan të ecin përpara të koordinuar për t'u përballur me armikun sionist dhe t'i përmbahen opsionit të rezistencës, gjë që tregon se këto dy lëvizje të rezistencës janë në konfrontim të vazhdueshëm me regjimin sionist dhe ky konflikt do të përfundojë vetëm me dhënin fund të pushtimit të Palestinës".