Nëntor 19, 2023 10:40 Europe/Tirane
  • Mediat sioniste: Forcat izraelite janë përgjegjëse për disa vdekje në festivalin Supernova

Hetimi i parë policor i festivalit Supernova gjeti gjithashtu forcat izraelite përgjegjëse për disa vdekje, raportuan mediat e regjimit izraelit.

Këtë të shtunë, një gazetë e regjimit sionist raportoi se bazuar në hetimin policor dhe informacione të tjera, një helikopter ushtarak i regjimit izraelit goditi disa persona që merrnin pjesë në festival.

Forcat e Hamasit nuk dinin për ngjarjen, raportoi Al-Jazeera.

Më herët, mediat pro-izraelite pretenduan se sulmi ishte kryer nga forcat e Hamasit.

Regjimi izraelit filloi luftën e tij shkatërruese në territorin e bllokuar më 7 tetor pas një operacioni të befasishëm nga lëvizjet e Rezistencës me bazë në Gaza. Të paktën 12,300 palestinezë janë vrarë, duke përfshirë më shumë se 5,000 fëmijë, dhe mbi 29,800 njerëz kanë pësuar lëndime deri më tani gjatë kësaj lufte.

 

Tags