Nëntor 21, 2023 09:55 Europe/Tirane
  • Konfiskimi i anijes është një prelud për veprime të mëtejshme kundër regjimit izraelit

Një anëtar i byrosë politike të lëvizjes Ansarullah në Jemen ka njoftuar sekuestrimin e një anijeje izraelite në Detin e Kuq, duke thënë se ky veprim ishte fillimi i masave të mëtejshme hakmarrëse kundër sionistëve.

Siç raportohet nga faqja e lajmeve “Al-Araby Al-Jadeed”, Hizam al-Assad theksoi se kjo lëvizje është një prelud i operacioneve të ardhshme detare që synojnë anijet luftarake, fregatat dhe anijet e mallrave izraelite.

Al-Assad siguroi se konflikti i vazhdueshëm me regjimin izraelit nuk do të ndikojë në negociatat dhe marrëveshjet midis Jemenit dhe Arabisë Saudite.

Ai theksoi më tej gatishmërinë e Marinës Jemenase dhe Forcave të Mbrojtjes Bregdetare, duke deklaruar se ato janë duke monitoruar dhe vënë në shënjestër anijet ushtarake dhe ato të mallrave izraelite. “Kjo strategji”, pohoi ai, “do të vazhdojë për sa kohë që regjimi izraelit vazhdon agresionin e tij në Gaza”.

Lëvizja Ansarullah është e përgatitur të krijojë një Forcë Speciale të përbërë nga luftëtarë jemenas për të marrë pjesë në mbrojtjen e banorëve të Rripit të Gazës, tha Al-Assad, duke shtuar se mijëra jemenas janë të gatshëm të kontribuojnë në mbrojtjen e Gazës, në varësi të lejes së vendeve në kufi me Palestinën për kalimin e luftëtarëve.

Mediat izraelite konfirmuan pronësinë izraelite të anijes së konfiskuar. Anija mban emrin "Galaxy Leader". Mediat thanë se të gjithë anëtarët e ekuipazhit të saj ishin arrestuar nga forcat detare të Jemenit në jug të Detit të Kuq.

Tags