Tetor 12, 2021 09:24 Europe/Tirane
  • Guterres i bëri thirrje botës të mbështesë Afganistanin në tejkalimin e krizave

Nëse nuk i ndihmojmë afganët të kapërcejnë këtë stuhi, jo vetëm afganët, por e gjithë bota do të paguajnë një çmim të rëndë," tha Guterres.

Sipas IRNA; "Kombet e Bashkuara po japin ndihmë humanitare për Afganistanin pavarësisht problemeve logjistike," u tha Antonio Guterres gazetarëve. Tetë milionë njerëz në Afganistan morën ndihmë ushqimore. Ai vazhdoi: Javën e kaluar, 10,000 njerëz në Afganistan morën trajtim mjekësor dhe Organizata Botërore e Shëndetit krijoi dy laboratorë të rinj Korona në Kabul. Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së vuri në dukje se para se talebanët të merrnin kontrollin e Afganistanit në gusht, ekonomia e brishtë e vendit, e cila ishte mbështetur nga ndihma e huaj në 20 vitet e fundit, ishte prekur nga thatësira dhe virusi Korona. Ne duhet të bëjmë çmos për të parandaluar kolapsin e ekonomisë së këtij vendi. Guterres i bëri thirrje bashkësisë ndërkombëtare të ndërmarrë veprime për të parandaluar kolapsin e ekonomisë afgane dhe për të injektuar likuiditet në ekonominë afgane./ParsToday