Nëntor 23, 2021 13:36 Europe/Tirane
  • Zvicra miraton dozën e tretë të vaksinës për personat mbi 16 vjeç

Zvicra ka miratuar dozën e tretë për personat mbi 16 vjeç, me qëllim rritjen e mëtejshme të imunitetit të popullatës.

Me valën e katërt në rritje në Zvicër, Swissmedic njoftoi të martën se kishte miratuar  dozën e tretë për të gjithë qytetarët mbi moshën 16 vjeç, ndërsa shumica e vendeve kanë miratuar dozën e tretë për personat mbi 18 vjeç.

Përveç kësaj, vendi miratoi administrimin e dozës së tretë për individët me rrezik të lartë të moshës mbi 12 vjeç.

Zvicra ka regjistruar 951,479 raste dhe 11,423 viktima që nga fillimi i pandemisë./Syri