Tetor 14, 2021 09:00 Europe/Tirane
  • Irani dhe Kroacia theksojnë zgjerimin e marrëdhënieve dypalëshe dhe ndërkombëtare

Ambasadori i Republikës Islamike të Iranit në Zagreb dhe Ministri i Punëve të Jashtme dhe Çështjeve Evropiane të Kroacisë diskutuan çështjet më të rëndësishme që lidhen me marrëdhëniet dypalëshe, rajonale dhe ndërkombëtare.

Sipas IRNA, Parviz Ismaili dhe "Batalioni Gerlic Radman" diskutuan marrëdhëniet midis dy vendeve, si dhe çështje rajonale dhe ndërkombëtare, në një takim të mbajtur të mërkurën në Ministrinë e Jashtme të Kroacisë në Zagreb. Zbatimi i marrëveshjeve të arritura nga Ministrat e Jashtëm të dy vendeve gjatë takimit të fundit në Nju Jork, mbështetja për trendin në rritje të marrëdhënieve Iran-Kroaci në të gjitha fushat, nevoja për të shfrytëzuar maksimalisht mundësitë dhe kapacitetet për bashkëpunim ekonomik, ishin të tjera tema të trajtuara gjatë takimit. Gjatë takimit, Ministri i Jashtëm kroat vlerësoi bashkëpunimin e Iranit në transferimin e shtetasve afganë të lidhur me Kroacinë në vend dhe shprehu shpresën se bisedimet e Vjenës do të fillojnë së shpejti, duke theksuar zbatimin e plotë të marrëveshjes bërthamore nga të gjitha palët./ParsToday