• KESH blen energji më shtrenjtë se bursa – Gjysma e sasisë, pa tender

  KESH blen energji më shtrenjtë se bursa – Gjysma e sasisë, pa tender

  Shtator 21, 2022 11:08

  10 mln euro i ka kushtuar Korporatës Elektorenergjetike Shqiptare blerja e fundit e energjisë, që do të shërbejë për plotësimin e nevojave konutamore në periudhën 21-25 shtator. Në total, KESH njofton se ka blerë 23.400 Mwh, ndonëse në tenderin e hapur 1 ditë më parë u kërkua vetëm rreth gjysma e kësaj sasie e më konkretisht 12.000 Mwh.

 • Afër Vuçiç e larg Vjosa Osmanit, Rama me liderët e Ballkanit

  Afër Vuçiç e larg Vjosa Osmanit, Rama me liderët e Ballkanit

  Shtator 21, 2022 11:03

  Kryeministri Edi Rama ka publikuar një foto nga Nju York me liderët e Ballkanit Perëndimor ftuar nga përfaqësuesi i Lartë i BE për Politikën e Jashtme, Joseph Borrel.

 • BE strategji kundër kancerit, skanim 90 për qind të popullsisë brenda vitit 2025

  BE strategji kundër kancerit, skanim 90 për qind të popullsisë brenda vitit 2025

  Shtator 21, 2022 10:54

  Në dy vitet e fundit, pandemia e COVID-19 ka fituar epërsi ndaj luftës kundër kancerit. Për këtë arsye, Komisioni Evropian ka prezantuar një nismë të re për të përforcuar parandalimin, zbulimin dhe diagnostikimin e sëmundjes.

 • Nuk kemi parë asnjë ndryshim praktik në sjelljen e SHBA-së ndaj Iranit

  Nuk kemi parë asnjë ndryshim praktik në sjelljen e SHBA-së ndaj Iranit

  Shtator 21, 2022 10:44

  Presidenti iranian Ebrahim Raisi theksoi se administrata e presidentit Biden nuk ka ndërmarrë asnjë hap praktik që do të tregonte një ndryshim të politikës së SHBA ndaj Iranit, pavarësisht se pretendon se dëshiron të ndryshojë fushatën e presionit të paraardhësit të tij dhe t'i bashkohet marrëveshjes bërthamore të vitit 2015.