Shtator 15, 2021 09:01 Europe/Tirane
  • SHBA: Jemi gati të heqim sanksionet që janë të papajtueshme me marrëveshjen bërthamore

I dërguari amerikan në organizatat ndërkombëtare me seli në Vjenë tha se Uashingtoni ishte i gatshëm të heqë të gjitha sanksionet e papajtueshme me marrëveshjen bërthamore të nënshkruar në vitin 2015 mes Iranit dhe fuqive botërore.

Sipas agjencisë së lajmeve IRNA, Luis Bono, në faqen e tij zyrtare në Twitter, pa përmendur tërheqjen e njëanshme dhe të paligjshme të vendit të tij nga marrëveshja bërthamore, deklaroi se kushti për heqjen e sanksioneve anti-iraniane të Uashingtonit është respektimi i vazhdueshëm i Teheranit ndaj të gjitha detyrimeve sipas marrëveshjes. "Shtetet e Bashkuara, në koordinim të ngushtë me aleatët dhe partnerët e tyre, kërkojnë të sigurojnë një kthim reciprok në marrëveshjen bërthamore," tha Luis Bono. "Ne i bëjmë thirrje Iranit të kthehet në bisedime pa vonesë," shtoi ai. "Sidoqoftë, përfaqësuesi i SHBA në organizatat ndërkombëtare me seli në Vjenë pranoi se të gjithë anëtarët e Bordit të Guvernatorëve të ANEA duhet të jenë realistë, pasi mundësia për t'u kthyer në përputhje të plotë me marrëveshjen bërthamore nuk do të zgjasë përgjithmonë. Uashingtoni gjithashtu përgëzoi Rafael Grossi, drejtor i përgjithshëm i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike, dhe ekipin e tij për përpjekjet e tyre të fundit për t'u angazhuar me Iranin në çështjet e mbikëqyrjes të lidhura me ANEA./ParsToday