Janar 14, 2022 06:50 Europe/Tirane
  • Djali i mbretëreshës britanike zhvishet nga të gjitha postet dhe titujt ushtarakë

Buckingham Palace në një deklaratë tha se "me miratimin e Mbretëreshës së Anglisë, titujt ushtarakë të Princit Andreë, djalit të dytë të Mbretëreshës dhe mbështetja mbretërore për të u hoqën dhe iu kthyen Mbretëreshës. "

Sipas agjencisë së lajmeve Fars, pasi një gjykatës në Nju Jork urdhëroi hetimin e ankesës kundër “Princit Andrew, Duka i Jorkut”, 61 vjeç, djali i mbretëreshës britanike, lidhur me akuzat për abuzim seksual ndaj një gruaje, princit iu hoqën të gjitha titujt dhe postet ushtarake. Sipas një deklarate të Pallatit Buckingham, "detyrat e Princit Andrew, Duka i Jorkut" do t'u delegohen anëtarëve të tjerë të familjes mbretërore. Buckingham Palace në një deklaratë tha: "Me pëlqimin dhe lejen e Mbretëreshës, përkatësitë ushtarake dhe mbështetja mbretërore i janë rikthyer Mbretëreshës. Duka i Jorkut nuk do të mbajë më asnjë post qeveritar dhe do të mbrojë çështjen e tij si një qytetar i zakonshëm. Princi Andrew është paditur në një gjykatë jo-penale në Shtetet e Bashkuara mbi akuzat për abuzim seksual ndaj një gruaje kur ai ishte 17 vjeç. Virginia Roberts Joffrey ka depozituar një ankesë jo-penale kundër Princit Andrew në vitin 2001, duke pretenduar se ai e kishte abuzuar atë. Megjithatë, Princi Andrew mohon kategorikisht akuzat e bëra kundër tij nga Virginia Joffrey./ParsToday