Qershor 22, 2022 17:22 Europe/Tirane
  • Gjermania kundërshton planin e BE-së për të ndaluar shitjen e makinave me benzinë

Gjermania ka kundërshtuar një plan të BE-së për të ndaluar shitjen dhe përdorimin e automjeteve të reja me benzinë ​​dhe naftë nga viti 2035.

Plani për ndalimin e shitjes së automjeteve të reja me benzinë ​​dhe naftë në të gjitha vendet anëtare të BE-së nga viti 2035, është miratuar nga Parlamenti Evropian më 8 qershor.

Komisioni Evropian vitin e kaluar propozoi një plan për të reduktuar emetimet e dioksidit të karbonit nga karburantet fosile me zero deri në vitin 2035.Sipas Euronews, anëtarët e Parlamentit Evropian e mbështetën planin përpara se të negocionin me vendet anëtare të BE-së."Berlini nuk do të pajtohet me këtë ligj," tha ministri gjerman i financave, Christian Lindner, në një ngjarje industriale të martën, duke hedhur poshtë një ndalim për shitjen dhe përdorimin e automjeteve me benzinë ​​dhe naftë.

Gjermania do të vazhdojë të jetë një treg i madh për automjetet elektrike, tha Lindner.Rezoluta e Parlamentit Evropian për ndalimin e shitjes dhe përdorimit të automjeteve me benzinë ​​dhe naftë duhet të miratohet nga parlamentet e vendeve anëtare të BE-së.Prandaj, Bashkimi Evropian duhet të hyjë në negociata me shtetet anëtare të Bashkimit Evropian për të zbatuar këtë rezolutë./ParsToday