Shtator 16, 2022 20:42 Europe/Tirane
  • Venezuela merr cisternën e tretë të naftës të ndërtuar nga Irani

Presidenti i Venezuelës Nicolas Maduro tha se vendi i tij ka marrë një cisternë moderne të naftës nga Irani, si pjesë e një kontrate dypalëshe mes bashkëpunimit në rritje midis Teheranit dhe Karakasit në fusha të ndryshme.

"Sapo kemi marrë një anije me inxhinierinë dhe teknologjinë më të avancuar në botë," tha Maduro, raportoi TV shtetëror i Venezuelës. Ai tha se anija ishte prodhuar nga Irani me urdhër të Venezuelës. Cisterna e naftës tani vjen për të shërbyer si një anije për PDVSA-në tonë revolucionare", shtoi Maduro. Kjo është cisterna e tretë e prodhuar nga Irani që i është dorëzuar Venezuelës. Vendi i Amerikës së Jugut mori cisternën e dytë më 11 qershor 2022. Anija 250 metra e gjatë është e pajisur me një motor 21,000 kuajfuqi dhe tre gjeneratorë me naftë që janë në gjendje të prodhojnë 900 kilovat energji elektrike. "Ndërtimi i kësaj anije moderne dhe të fortë tregon aftësinë e lartë të industrisë së jashtëzakonshme dhe të admirueshme të Republikës Islamike të Iranit," tha Presidenti i Venezuelës duke shtuar: "Irani është një nga fuqitë në zhvillim të shekullit të 21-të dhe ndërtimi i kësaj anijeje. është një nga shenjat praktike dhe të qarta të kësaj fuqie në zhvillim.”/ParsToday