Nëntor 24, 2022 09:15 Europe/Tirane
  •  Ndarja e 400 milionë dollarë ndihma amerikane për Ukrainën

Në një deklaratë, Shtëpia e Bardhë njoftoi lëshimin e urdhrit të presidentit për të ndarë 400 milionë dollarë ndihmë ushtarake për Ukrainën.

Sipas agjencisë së lajmeve Sputnik, presidenti amerikan Joe Biden urdhëroi Ministrinë e Punëve të Jashtme të ndajë 400 milionë dollarë ndihmë ushtarake për Ukrainën.  Një paketë e re ndihme prej 400 milionë dollarësh për Ukrainën përfshin gjeneratorë për të kompensuar ndërprerjet e energjisë elektrike të shkaktuara nga sulmet ruse në infrastrukturën energjetike. Sekretarja amerikane e Thesarit Janet Yellen në një deklaratë tha: Ky fond do të fillojë të paguhet në javët në vijim dhe do të ndihmojë qeverinë ukrainase të mbrohet kundër Rusisë! Pagesa e kësaj shume është pjesë e mbështetjes totale të drejtpërdrejtë të buxhetit të SHBA për Ukrainën që është 13 miliardë dollarë dhe të gjitha këto do të jenë në formën e granteve. Sekretari amerikan i Shtetit Anthony Blinken në një deklaratë tha: "Ne do të vazhdojmë të mbështesim Ukrainën për aq kohë sa duhet, në mënyrë që ajo të vazhdojë të mbrohet dhe të vendoset në pozicionin më të fortë të mundshëm në tryezën e negociatave." “Dje, senatorët amerikanë formuan një grup dypartiak dhe i kërkuan qeverisë Biden të armatoste Kievin me dronë të avancuar.  Departamenti Amerikan i Mbrojtjes (Pentagon) më herët njoftoi se qeveria e vendit ka dhënë ndihmë ushtarake për Ukrainën në vlerë prej më shumë se 20 miliardë dollarësh.