Janar 10, 2024 07:56 Europe/Tirane
  • Lufta në Gaza: Mungesa e pajisjeve në Spitalin Naser në Khan Younis

Sulmet ajrore dhe të artilerisë së regjimit sionist vazhdojnë të godasin zona të ndryshme të Rripit të Gazës, ndërkohë që spitalet e kësaj zone palestineze të rrethuar po përballen me mungesë të madhe materialesh mjekësore dhe ilaçesh.

Sipas Iran Press, pamjet e Spitalit Naser në Khan Yunis, në jug të Rripit të Gazës, tregojnë qartë se të plagosurit e sulmeve të regjimit izraelit po përballen me mungesën e pajisjeve mjekësore për trajtim.

Pajisjet mjekësore për trajtimin e plagëve të thyera të këmbës dhe të dorës në Spitalin Naser janë shumë të kufizuara dhe mungesa e pajisjeve të mjaftueshme prej platini kërcënon shëndetin e të plagosurve.

Sami AbdulWahid, shefi i departamentit të furnizimit me pajisje mjekësore të Spitalit Naser, tha se infermierët dhe mjekët ripërdorin pajisje të përdorura për pacientët në dhomat sterile të operacionit për shkak të mungesës së pajisjeve për fiksimin e kockave.

Ky mjek palestinez deklaroi se regjimi izraelit nuk lejon që pajisjet mjekësore të hyjnë në Rripin e Gazës dhe spitalet kanë nevojë për mbështetjen e komunitetit ndërkombëtar për të ofruar shërbime mjekësore dhe trajtimi për palestinezët e plagosur.

 

Tags