Janar 17, 2024 07:24 Europe/Tirane
  • Ekspertët e OKB-së: Krizë e paprecedentë ushqimore në Gaza

Ekspertët e të drejtave të OKB-së thonë se “çdo person në Gaza është i uritur”, ndërsa Izraeli vazhdon të bombardojë, të rrethojë dhe të bllokojë ndihmën për territorin.

Ata shtuan se palestinezët po përballen me rrezikun e afërt të urisë, duke akuzuar Izraelin për përdorimin e ‘ushqimit si armë’ në Gaza.

“Ne po jetojmë në një situatë që nuk mund ta quajmë njerëzore”, thotë Abdul, një vullnetar i ri në Gaza. “Nuk ka shëndet, nuk ka ushqim dhe nuk ka nevoja elementare të jetës”.

Katari thotë se ka ndërmjetësuar një marrëveshje për të sjellë ilaçe dhe ndihma të tjera në Gaza në këmbim të ofrimit të ilaçeve për robërit izraelitë të mbajtur në enklavë.

Të paktën 24,285 njerëz janë vrarë dhe më shumë se 61,154 janë plagosur në sulmet izraelite në Gaza që nga 7 tetori. Numri i të vdekurve në Izrael nga sulmi i Hamasit të 7 tetorit është 1,139.

 

Tags