Janar 17, 2024 07:34 Europe/Tirane
  • BE-ja regjistron liderin e Hamasit, Jahja Sinwar, si terrorist

Këshilli i Bashkimit Evropian njoftoi në një deklaratë të martën se ka shtuar liderin e Lëvizjes Hamas në listën e saj të terroristëve.

Këshilli i BE-së deklaroi se vendimi ishte marrë si pjesë e reagimit të tij ndaj Operacionit Stuhia Al-Aksa të 7 tetorit kundër regjimit izraelit.

Më 7 tetor Rezistenca Palestineze kreu Operacionin Stuhia Al-Aksa mbi forcat e regjimit izraelit në përgjigje të krimeve të përditshme të regjimit kundër popullit palestinez gjatë 75 viteve të pushtimit të Palestinës që nga viti 1948.

Sipas deklaratës, Sinwar-it i ndalohet të udhëtojë në vendet e BE-së si dhe kompanitë dhe individët evropianë nuk lejohen të bëjnë marrëveshje financiare me të.

I hutuar me goditjen e pariparueshme në fushën e inteligjencës dhe atë ushtarake që pësoi nga operacioni i 7 tetorit, Izraeli po lufton për të kompensuar humbjen.

Deklarata e BE-së erdhi pasi lufta e regjimit izraelit në Gaza la më shumë se 24,000 njerëz të vrarë në rajonin palestinez, nga të cilët rreth 12,000 janë fëmijë.

 

Tags