Shtator 14, 2021 12:03 Europe/Tirane
  • Udhëheqësi i Hezbollahut: Libani do të marrë më shumë dërgesa karburanti nga Irani

Sekretari i përgjithshëm i Hezbollahut tha se një anije e tretë dhe e katërt me karburant pritet të nisen nga Irani drejt Libanit në të ardhmen, duke thënë se grupi i tij kërkon që një pjesë e karburantit të Libanit të plotësohet duke përdorur importet iraniane

“Janë përgatitur dokumentet për dërgimin e anijes së tretë të ngarkuar me benzinë nga Irani. Anija e katërt do të ketë naftë dhe do të dërgohet më pas, "tha Sejed Hasan Nasrallah gjatë një fjalimi të hënën. Duke iu referuar qeverisë së re të Libanit që u formua kohët e fundit në drejtimin e Presidentit Michel Aun, ai tha se qeveria do të vendoste për çdo dërgesë të karburantit. Nasrallah, megjithatë, pohoi: "Ne duam që një pjesë e karburantit të Libanit të sigurohet nga importet iraniane." Ai tha se disa dikur spekulonin se premtimi për dërgesën e karburantit nga Irani thjesht i shërbente qëllimeve propagandistike të medias. "Sidoqoftë, më në fund u bë e qartë se pohime të tilla janë të rreme," tha Sekretari i përgjithshëm i Hezbollahut. Të njëjtët njerëz shpresonin që regjimi izraelit të sulmonte anijet iraniane, tha shefi i Hezbollahut. Ai shtoi: “Spekulimet e tyre dolën të gabuara. Izraeli është në një qoshe të ngushtë dhe ekuacioni parandalues është ende atje për ta penguar atë nga ndërmarrja e ndonjë veprimi të tillë". Dërgesat e karburantit do të ndihmonin Libanin të ulte çmimet e karburantit në të gjithë vendin, vuri në dukje Nasrallah, duke thënë se vendi së shpejti do të shpallte një çmim të moderuar. Shefi i Hezbollahut shprehu mirënjohjen e tij dhe të lëvizjes së tij ndaj Liderit Suprem të Revolucionit Islamik Ajetollah Khamenei dhe autoriteteve të tjera të larta iraniane për mundësimin e dërgesave të karburantit në Liban./ParsToday