Tetor 14, 2021 13:01 Europe/Tirane
  •     Irani paralajmëron për çdo llogaritje të gabuar dhe aventura të mundshme izraelite

Ambasadori iranian në Kombet e Bashkuara paralajmëroi kundër çdo llogaritjeje të gabuar dhe aventurës së mundshme ushtarake të regjimit izraelit kundër Iranit, përfshirë programin bërthamor të Iranit.

Sipas IRNA-s, Majid Takht-e Ravanchi, ambasadori dhe përfaqësuesi i përhershëm i Republikës Islamike të Iranit në Kombet e Bashkuara, i dërgoi një letër Këshillit të Sigurimit duke paralajmëruar për çdo llogaritje të gabuar dhe aventura të mundshme ushtarake nga regjimi izraelit kundër Iranit, përfshirë programit bërthamor. Letra e Ambasadorit dhe Përfaqësuesit të Përhershëm të Republikës Islamike të Iranit në Kombet e Bashkuara drejtuar Presidentit të Këshillit të Sigurimit në përgjigje të kërcënimeve të fundit të regjimit izraelit thotë: Niveli i alarmit u arrit. Rasti i fundit u bë nga shefi i shtabit të regjimit, i cili kërcënoi se "planet operacionale kundër programit bërthamor të Iranit po zgjerohen" dhe se "operacionet për të shkatërruar aftësitë e Iranit në fusha të ndryshme do të vazhdojnë në çdo kohë". Takht-e Ravanchi shtoi: "Kërcënime të tilla sistematike të drejtpërdrejta nga regjimi izraelit kundër njërit prej anëtarëve themelues të Kombeve të Bashkuara janë një shkelje e rëndë e ligjit ndërkombëtar." "Fakti që regjimi izraelit vazhdon të " përpiqet që të dëmtojë aftësitë e Iranit " kjo dëshmon me pa dyshim se ai ishte përgjegjës për sulmet terroriste kundër programit paqësor bërthamor paqësor të Iranit në të kaluarën," thuhet në letër. Ravanchi shtoi: "Duke pasur parasysh historinë ogurzeze të metodave destabilizuese të regjimit izraelit në rajon, si dhe operacionet e fshehta kundër programit bërthamor të Iranit, ky regjim duhet të trajtohet për të ndaluar të gjitha kërcënimet dhe sjelljet përçarëse të tij."/Syri