Nëntor 24, 2021 12:42 Europe/Tirane
  • Australia e liston Hezbollahun si një organizatë terroriste

Për të tërhequr vëmendjen e regjimit sionist dhe të Shteteve të Bashkuara, qeveria australiane e përfshiu Hezbollahun në Liban në listën e të ashtuquajturave organizata "terroriste".

Sipas agjencisë së lajmeve Fars, qeveria australiane në një deklaratë të mërkurën në mëngjes, ndërsa e quajti Hezbollahun libanez një grup terrorist, ndaloi aktivitetet e lëvizjes në tokën australiane. Në muajt e fundit, regjimi sionist dhe Shtetet e Bashkuara kanë ushtruar presion ndaj aleatëve të tyre për ta shpallur Hezbollahun libanez një organizatë terroriste në një përpjekje për të kufizuar aktivitetet e saj.  Uashingtoni ka vendosur gjithashtu dhjetëra banka dhe personalitete libaneze në listën e sanksioneve në lidhje me Hezbollahun dhe për të zvogëluar popullaritetin e tij në Liban.  Shtetet e Bashkuara dhe regjimi sionist kanë shtuar përpjekjet e tyre për të rritur presionin mbi lëvizjen pas suksesit të Hezbollahut libanez në luftën kundër grupeve terroriste në rajon. Këto akte armiqësore ndodhin në një kohë kur Hezbollahu libanez, si një anëtar kyç i Frontit të Rezistencës, po luan një rol kyç në kundërshtimin e komploteve dhe veprimeve amerikano-sioniste në rajon./ParsToday