May 12, 2022 09:56 Europe/Tirane
  • Vendet duhet të marrin mbrapsht qytetarët e tyre të ISIS

Duke iu referuar kthimit të 500 anëtarëve të familjeve të elementëve të ISIS nga kampi sirian Al-Hul në Irak, ministri i Jashtëm irakian u bëri thirrje vendeve të botës që të marrin në dorëzim shtetasit e tyre të ISIS-it dhe familjet e tyre në Siri dhe Irak.

Sipas Maëazin Neës, Ministri i Jashtëm irakian Fouad Hussein iu drejtua një takimi të Koalicionit Ndërkombëtar kundër ISIS në Marok në Marok , duke theksuar rëndësinë e zgjidhjes së situatës humanitare të familjeve në kampin Al-Hul në Siri dhe parandalimin e infiltrimit të ISIS. Ai theksoi mundësinë e përhapjes së ideologjive terroriste të këtij grupi dhe riorganizimin e radhëve të tij. Gati 500 familje irakiane janë kthyer nga Al-Hul në kampin Al-Jada në provincën Ninaëa, shumica prej tyre gra, tha ministri i jashtëm, duke u kërkuar vendeve anëtare të koalicionit ndërkombëtar të ndihmojnë në zhvendosjen e familjeve të kampit Al-Hul dhe të planifikojnë kthimin e tyre. Ai u bëri thirrje vendeve të tjera që të përmbushin angazhimet e tyre ndërkombëtare në rezolutat kundër-terrorizmit dhe financimit të tij, si dhe të monitorojnë elementët terroristë, të ndalojnë tregtinë ilegale me ISIS-in dhe grupet e tjera terroriste dhe të monitorojnë aktivitetin e tyre. Kampi Al-Hul ndodhet afër kufirit Sirian-Irak dhe është kampi më i madh për elementët e ISIS-it në Irak dhe Siri. /ParsToday