May 14, 2022 10:11 Europe/Tirane
  • Ismail Hanieh: Tani është koha që gjaku të triumfojë mbi shpatën

Kreu i byrosë politike të Lëvizjes së Rezistencës Islamike Palestineze (Hamas), duke iu referuar krimeve të regjimit sionist në Xhenin, tha se tani është koha që gjaku të triumfojë mbi shpatën.

Ismail Hanieh, kreu i byrosë politike të Hamasit, tha se rezistenca palestineze ndaj mizorive të regjimit sionist, sulmi në aeroportin e Xheninit, bombardimi i xhamisë Al-Aksa dhe krimet e tjera të këtij regjimi do të vazhdojnë dhe tani është koha për fitore. Hanieh i bëri thirrje Autoritetit Palestinez të pezullojë zyrtarisht dhe praktikisht marrëveshjen Slaura dhe të fokusohet në një plan gjithëpërfshirës të rezistencës për t'u përballur me regjimin pushtues të Kodsit. Kreu i byrosë politike të Hamasit deklaroi se rezistenca palestineze kërkon krijimin e një qendre të përbashkët komanduese në terren për t'u përballur me regjimin pushtues në Kods, sepse vetëm vendimet vendimtare dhe strategjike janë efikase për tu përballur me këto krime./ParsToday