Korrik 28, 2022 08:18 Europe/Tirane
  • Ne arritëm teknologjinë e raketave të drejtuara balistike nën kushtet e sanksioneve

Komandanti i Përgjithshëm i Korpusit të Gardës Revolucionare Islamike tha: Ne arritëm të posedojmë teknologjinë e inteligjencës artificiale për drejtimin e dronëve dhe teknologjinë për drejtimin e raketave balistike nën kushtet e sanksioneve.

Sipas agjencisë së lajmeve IRNA, gjeneralmajor Husein Salami, komandant i përgjithshëm i Korpusit të Gardës Revolucionare Islamike të Iranit, deklaroi se sanksionet kundër Iranit nuk kishin asnjë efekt në pengimin e përparimit të Republikës Islamike të Iranit dhe pasi vuri në dukje përparimin e Iranit në fushën e inteligjencës artificiale, tha: Me teknologjinë e inteligjencës artificiale, një dron mund të udhëtojë më shumë se 2000 km nga çdo pikë dhe të synojë një objektiv në lëvizje ose një pikë specifike. Komandanti i Përgjithshëm i Gardës Revolucionare Islamike deklaroi se strategjia e armikut në lidhje me vazhdimin e sanksioneve kundër Iranit nuk ka ndryshuar dhe shtoi: Sanksionet ekonomike, presioni maksimal për izolim, operacionet psikologjike, lufta mediatike, evazioni kulturor dhe përpjekjet për të të krijuar përçarje dhe destabilitet të brendshëm, si dhe shpërthimi i terrorizmit në rajon, janë disa nga veprimet e armikut kundër Revolucionit Islamik iranian. Gjeneral Salami theksoi se kur Revolucioni Islamik i Iranit fitoi, 40% e fuqisë ekonomike ishte në duart e Shteteve të Bashkuara, por sot ajo ka rënë në 0%. Jemi përballë një shteti, buxheti ushtarak i të cilit është mbi 700 miliardë dollarë dhe i barabartë me të gjitha vendet e botës dhe kjo tregon se ne i hoqëm ata nga vendi. Në dekadat e fundit, sanksionet ekonomike janë bërë një mjet për vendet ngacmuese për të ushtruar presion mbi vendet e pavarura në arenën botërore. Që nga fillimi i viteve 1990, Shtetet e Bashkuara, Bashkimi Evropian dhe ekonomi të tjera të zhvilluara kanë vendosur me qindra sanksione ekonomike kundër vendeve të tjera, përfshirë Iranin./ParsToday