Korrik 28, 2022 12:20 Europe/Tirane
  • 8 të plagosur dhe 2 të vrarë nga përmbytja e zonës Imamzadeh Davood në Teheran

Drejtori ekzekutiv i Shoqatës së Gjysmëhënës së Kuqe të provincës së Teheranit, duke theksuar se deri në këtë moment, përmbytja në zonën e Imamzadeh Davood la 8 të plagosur dhe dy të vdekur, tha: "Kërkimi për personat e mundshëm të zhdukur vazhdon akoma".

Sipas IRNA, Shahin Fathi, Drejtor Menaxhues i Shoqatës së Gjysmëhënës së Kuqe të provincës së Teheranit, tha: Për shkak të reshjeve të mbrëmshme, disa pjesë të provincës së Teheranit, veçanërisht në pjesën perëndimore dhe jugore të provincës, hasën përmbytje të mëdha veçanërisht në zonën "Imamzadeh Davood" të Kanës. Fathi ka thënë: Të gjithë operativët e Gjysmëhënës së Kuqe të provincës së Teheranit janë në gatishmëri të plotë dhe disa ekipe shpëtimi, duke përfshirë ekipet e reagimit të shpejtë në qytetin e Teheranit dhe zonat Shemiranat, Pakdasht dhe Mallard, janë të gatshëm për të ofruar ndihmën e duhur.  Në të njëjtën kohë, Ajetollah Raisi, Presidenti i Republikës së Iranit, i kërkoi Guvernatorit të Teheranit që të përdorë të gjitha mundësitë e ndihmës, përfshirë Gjysmëhënën e Kuqe, komunën dhe shtabin e menaxhimit të krizave, për të përshpejtuar operacionet e shpëtimit dhe gjithashtu për të marrë masat e duhura dhe të nevojshme për të parandaluar incidente të ngjashme me përmbytjen në Imamzadeh Davood./ParsToday