Nëntor 15, 2023 10:12 Europe/Tirane
  • Konflikti i Gazës: Shkatërrim i vazhdueshëm, humbje jetësh, shpërngulje

Rripi i Gazës është nën sulm nga regjimi izraelit për 40 ditë, duke rezultuar në vdekjen e shumë palestinezëve.

Ata që u kanë mbijetuar sulmeve brutale tani jetojnë në tenda, në zona relativisht të sigurta dhe oborre spitalesh. Megjithatë, edhe këto vende nuk janë imune ndaj sulmeve të regjimit izraelit dhe reshjet e dendura të shiut i kanë bërë kushtet e jetesës edhe më sfiduese për banorët e Gazës.

Sulmet e pamëshirshme kanë çuar në rrënimin e ndërtesave, humbjen e jetëve, mbylljen e spitaleve dhe shpërnguljen e gjerë. Pavarësisht përpjekjeve ndërkombëtare, ende nuk është vendosur një armëpushim në Gaza.

Përballë këtyre mizorive, populli palestinez vazhdon të mbrojë të drejtat dhe idealet e tij duke i rezistuar pushtimit. Situata e vazhdueshme në Gaza është një kujtesë e fortë e dështimit të institucioneve të të drejtave të njeriut për të trajtuar shkelje të tilla skandaloze.

Numri i të vdekurve palestinezë nga sulmet izraelite që nga fillimi i konfliktit është më shumë se 11,500, ndërsa mbi 29,000 të tjerë u plagosën.

 

Tags