Nëntor 15, 2023 10:27 Europe/Tirane
  • Regjimi i Tel Avivit nuk mund të përballojë luftën afatgjatë kundër Gazës

Teksa shpjegon arritjet e Rezistencës palestineze në operacionin e “Stuhia Al-Aksa”, ish-ministri i Jashtëm libanez zbuloi paaftësinë e regjimit sionist për të vazhduar luftën për një kohë të gjatë.

“Regjimi sionist shpenzon 260 milionë dollarë çdo ditë në luftën kundër Gazës dhe nuk mund të përballojë të vazhdojë këtë luftë për një kohë të gjatë”, tha ish-ministri i Jashtëm libanez Adnan Mansour në një intervistë për Agjencinë e Lajmeve Mehr.

Duke iu referuar zhvillimeve të fundit në Tokat e Pushtuara pas luftës së Gazës, ai tha: "Mediat izraelite kanë raportuar një rënie prej 25% të investimeve të huaja në territoret e pushtuara, si dhe një rënie prej 1.5% në indeksin e prodhimit të brendshëm bruto të regjimit sionist”.

Kjo tregon gjendjen e vështirë të këtij regjimi për shkak të vazhdimit të luftës në Gaza, theksoi ai.

“Si rezultat i vazhdimit të luftës është intensifikuar procesi i migrimit të kundërt të sionistëve nga tokat e pushtuara”, tha ai, duke shtuar se “në kushtet aktuale, burimet hebraike kanë raportuar se zyrat konsullore të Shteteve të Bashkuara dhe të vendeve evropiane si Britania e Madhe, Franca dhe Gjermania janë të mbushura me njerëz”.

“Për shkak të operacioneve të Hezbollahut, katër divizione të ushtrisë sioniste, ekuivalente me 80,000 forca, janë dërguar në pikat kufitare të Libanit”, tha ai, duke shtuar se “ky numër, në fakt, përfshin një të katërtën e totalit të forcave të ushtrisë sioniste”.

Në këtë drejtim, Hezbollahu ka mundur t’i shkaktojë dëme të rënda makinerisë ushtarake të regjimit sionist kundër Gazës në këtë operacion.

 

Tags