Nëntor 19, 2023 10:53 Europe/Tirane
  • Zyrtari i lartë i Hezbollahut: Dronët e Hezbollahut arritën përtej Haifës

Duke theksuar vazhdimin e operacioneve të këtyre lëvizjeve libaneze në mbështetje të popullit të Gazës, një zyrtar i lartë i Hezbollahut njoftoi se dronët e Hezbollahut arritën në Haifa dhe përtej Haifës.

Anëtari i lartë i Këshillit Qendror të Hezbollahut në Liban, Nabil Kawouk, deklaroi se për sa kohë që lufta vazhdon në Gaza, Rezistenca është pioniere për të ndihmuar Palestinën me operacione të vazhdueshme në terren.

“Rezistenca në Liban i imponoi Izraelit një luftë reale, të vështirë, të paprecedentë dhe të vazhdueshme; zgjeroi operacionet e saj në aspektin sasior, cilësor dhe dimensional, dhe dronët e saj arritën në Haifa dhe përtej Haifës”, tha Kawouk në një intervistë për gazetën “Al-Sharq Al-Awsat”.

Zyrtari i lartë i Hezbollahut tha gjithashtu: “Ne dëshmuam me operacionet tona se nuk do të heqim dorë kurrë nga mbështetja e Gazës dhe në fushat e betejës me gjakun e dëshmorëve tanë kemi shkruar se pavarësisht kërcënimeve dhe mesazheve të përditshme të Amerikës, Gaza nuk është vetëm”.

“Këto mesazhe dhe kërcënime amerikane nuk kanë të ndalur deri më sot. Aeroplanmbajtës janë të pranishëm në det për të ushtruar presion mbi Rezistencën që të ndalojë operacionet e saj në jug të Libanit, por përgjigja e Rezistencës ndaj kërcënimeve vazhdon në fushëbetejë”.

 

Tags