Janar 08, 2024 08:47 Europe/Tirane
  • “Keni bërë një gabim”: Brigada Xhenin thotë se automjetet izraelite u bllokuan me sukses

Luftëtarët e rezistencës në qytetin e pushtuar të Xheninit në Bregun Perëndimor thanë se forcat e regjimit izraelit kanë "gabuar" duke nënvlerësuar gatishmërinë e tyre luftarake pasi arritën t'i bënin një pritë vdekjeprurëse okupatorëve në Xhenin përpara një sulmi me dron në kampin e refugjatëve të qytetit.

Brigada Xhenin, e cila është e lidhur me Brigadat al-Kuds, krahu i armatosur i lëvizjes së rezistencës së Xhihadit Islamik Palestinez, tha në një deklaratë të dielën se luftëtarët e saj ia dolën të shkatërronin automjetet e regjimit pushtues sionist në kampin Xhenin në një "pritë të zjarrtë" duke shpërthyer disa eksplozivë të njëpasnjëshëm të ndjekur nga të shtëna direkte dhe intensive.

Deklarata tha se operacioni çoi në një numër të paspecifikuar të vdekjeve dhe plagosjeve midis ushtarëve të okupimit.

Brigadat Xhenin theksuan se prita palestineze i detyroi ushtarët izraelitë të kërkonin përforcime shtesë dhe të bënin thirrje për avionë luftarakë dhe dronë zbulues për të evakuuar të plagosurit dhe të vdekurit e tyre.

“Kjo i shtyu ata, si zakonisht, të derdhin zjarrin e urrejtjes dhe të çmendurisë së tyre mbi popullin dhe civilët tanë, duke vënë në shënjestër një grup të madh nga familja luftarake Asous, duke çuar në martirizimin e gjashtë personave në rrugën e çlirimit të Kudsit”, thuhet në deklaratë.

Brigadat nënvizuan se aktet e agresionit të përgjakshëm të regjimit izraelit do të forconin vendosmërinë e rezistencës palestineze.

“Ne e kishim paralajmëruar këtë pushtues të mundur se gjaku i liderëve tanë martirë nuk do të derdhet  kot dhe vetëm do të rrisë vendosmërinë dhe këmbënguljen tonë për të vazhduar rrugën”, thuhet në deklaratë.

“Ju keni bërë një gabim në studimin e Brigadës Xhenin. Duke e ditur marrëzinë tuaj, arritëm t'ju joshnim pasi publikuam videon e fundit të manovrës sonë. Me mirësinë dhe ndihmën e Allahut, ne ia dolëm t'ju fusim në një pritë të zjarrtë dhe t'ju sigurojmë se ajo që ju pret është më e keqe dhe më e hidhur”, shtoi deklarata.

 

Tags